entete logo


H Αθηνά ο Δίας

Αthina Odiαs PhD
Ο πνευματικός καθοδηγητής

Οι πνευματικοί καθοδηγητέςΠοιος; Τι; Πώς; Πού; κτλ.


Σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν όντα του φωτός που νοιάζονται και ασχολούνται με την πνευματική σας βελτίωση και σας θέτουν «υπό την προστασία τους». Μη νομίζετε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προνόμιο που προορίζεται αποκλειστικά για εσάς. Όχι, δεν είστε «ο εκλεκτός», όχι περισσότερο από τον συνάνθρωπό σας. Είχατε την εντύπωση ότι ήσασταν τόσο κοντά στους μεγάλους Δασκάλους; Προσγειωθείτε, λοιπόν, και μην ξεχνάτε πόσο άπειρη είναι η ψυχή όταν καταφθάνουμε στη γη έχοντας λάβει σάρκα και οστά. Όσον αφορά τις σπάνιες περιπτώσεις εκείνων που έχουν πνευματικά ενηλικιωθεί (στις οποίες ούτε εσείς ούτε εγώ ανήκουμε), είμαι σίγουρη ότι δεν νιώθουν την παραμικρή ανάγκη να ασχοληθούν με τα γραπτά μου.


Σε γενικές γραμμές, ο πνευματικός καθοδηγητής παραμένει ο ίδιος μέχρι τον θάνατο του σώματός σας. Δεν είναι φίλος σας, όπως ένας φύλακας άγγελος, ο οποίος προέρχεται μόνο από το στενό σας περιβάλλον. Ο φύλακας άγγελος είναι ένα κοντινό σας πρόσωπο που πρόσφατα έχει πεθάνει και βρίσκεται στο πλευρό σας για να σας προσέχει και να σας φροντίζει. Το μόνο που θέλει είναι το καλό σας. Αντιθέτως, ο πνευματικός καθοδηγητής σας επίτηδες σας βάζει τρικλοποδιές με σκοπό να σας εντυπώσει κάποιο μάθημα. Εσείς, ο υπερόπτης, ο υπεύθυνος έργου με ειδίκευση στη μηχανική υπολογιστών, περιφρονούσατε τους υφισταμένους σας; Ενδεχομένως η αγενής σας στάση να αλλάξει απέναντι σε όσους δεν έχουν κάνει ανώτερες σπουδές ύστερα από έναν χρόνο στο ταμείο ανεργίας. Ακόμα να πεισθείτε; Τώρα πια επιβιώνετε χάρη στο επίδομα μακροχρονίως ανέργων, αφού έχετε εξαντλήσει τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Φαντάζομαι ότι θα σας είναι δύσκολο να καταφερθείτε εναντίον «των παρασίτων της κοινωνίας που ζουν από τις συνεισφορές μας». Με αυτό το παράδειγμα και μέσω της υπερβολής θέλω να σας καταδείξω τι είδους μαθήματα έχει να αντιμετωπίσει η ψυχή. Αν τυχόν αρνηθείτε την εκμάθηση, να είστε σίγουροι ότι θα ξαναέρθετε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα σε μια μέλλουσα ζωή.


Δεν θα επεκταθώ στα προφανή, υπάρχουν άλλωστε διάφοροι οδηγοί για το θέμα αυτό, όπως λόγου χάρη: Οι πνευματικοί καθοδηγητές (ή ο πνευματικός καθοδηγητής) δεν διαιτητεύουν, σας αγαπούν ανεπιφύλακτα (ακόμη και τον βασανιστή Τουόλ Σλενγκ που είχε ενεργό ρόλο στη γενοκτονία), επιθυμούν την εξέλιξή σας, βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό σας, έχουν απέραντη υπομονή κτλ. Όσοι γνωρίζετε αγγλικά μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην προτεινόμενη βιβλιογραφία.


Επιμένω, ωστόσο, στον ρόλο τους στον άλλο κόσμο: όχι μόνο σας συνοδεύουν στο συμβούλιο των Σοφών, αλλά σας βοηθούν στην αξιολόγηση της προηγούμενης ζωής σας και προετοιμάζουν το μέλλον σας παρέχοντας απλόχερα τις συμβουλές τους.


Ποιοι είναι; Από πού (προ)έρχονται; Όπως εμείς, είναι ψυχές που κάποτε είχαν υπάρξει (συνεπώς, καλό θα ήταν να εγκαταλείψετε την ιδέα ότι οι υποτιθέμενοι άγγελοι του θεού ποτέ δεν υπήρξαν, ποτέ δεν είχαν σώμα) και αντιλαμβάνονται ακόμη καλύτερα από σας αυτό που βιώσατε (ή βιώνετε). Όταν ολοκλήρωσαν τον κύκλο της μετενσάρκωσής τους, θέλησαν να βοηθήσουν τους πιο άπειρους, δηλαδή εμάς. Υπάρχουν αναρίθμητες δυνατότητες παρέμβασής τους.


Πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί με τον πνευματικό καθοδηγητή (με τους πνευματικούς καθοδηγητές) ; Ακόμα και όσοι δεν είναι μέντιουμ μπορούν να συζητούν μαζί τους. Βέβαια μην περιμένετε καμιά φιλοσοφική συζήτηση εκ μέρους τους (ακόμη κι εγώ με τον Δία, τον λιγομίλητο πνευματικό μου καθοδηγητή, δεν έχω τέτοια τύχη), αρκεστείτε σε κάποια μηνύματα. Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί η επικοινωνία είναι η ανάδρομη ύπνωση. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που θα κρατήσει ουδέτερη στάση και που προπαντός θα είναι καταρτισμένος. (Αποφύγετε όσους αυτοανακηρύσσονται «υπνοθεραπευτές» ύστερα από μία εβδομάδα ή ακόμα και έναν μήνα φοίτησης σε ιδιωτικά ιδρύματα. Εγώ προσωπικά ολοκλήρωσα διετή κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών.) Υπάρχει επίσης η αυτοΰπνωση, με δική σας ευθύνη, όπως καταλαβαίνετε. Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας τον λιγότερο «επικίνδυνο» διαλογισμό, τα όνειρα (μη ψυχαναλυτική ερμηνεία) και τη διαίσθησή σας.


Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρετε να επικοινωνήσετε μαζί τους, δείξτε τους εμπιστοσύνη. Είναι για το καλό σας! (Ο πνευματικός καθοδηγητής σας σας αγαπάει)Βιβλιογραφία στα αγγλικά :